Scriem acest articol fără intenția de a ne aroga drepturi de instanță morală.

Relații care eșuează și motivele lor:

1. Relația în care sexul este confundat cu iubirea.
Sunt multe relații care se leagă așa, dar ele rezistă numai atunci când compatibilitatea sexuală dintre parteneri este una foarte bună și apetitul sexual este la fel de mare (sau unul dintre parteneri face un compromis și își acceptă soarta – la mijloc apărând copiii).
Ca o paranteză – o relație sexuală bună între parteneri care se iubesc real, menține orice relație în parametrii normali și fericiți, dar asta este o altă poveste…
Dacă compatibilitatea sexuală este relativă și apetitul sexual este total diferit, cel care „și-a făcut plinul” devine plictisit și indiferent, pentru că nu a intrat în relație cu sentimente, ci doar cu interesul de a-și rezolva problema de moment – lipsa de sex!
Relația eșuează garantat, se termină inevitabil și nu mai poate fi revigorată niciodată!
Însă partenerul care a intrat în relație doar pentru a-și face plinul, va avea din nou nevoie de sex, intrând iarăși în călduri. Prima încercare va fi să intre din nou într-o relație cu fosta victimă. Să nu uităm însă că, celălalt (dacă este suficient de matur și de echilibrat), nu va uita cât de folosit și umilit a fost prima dată, și va refuza total ideea.
Inevitabil atenția va fi îndreptată către o altă victimă, pentru că, cel intrat în călduri nu stă bine la capitolul maturitate, răbdare și înțelepciune sau sănătate psihică. Pentru a-și atinge scopul, acesta va manifesta în permanență dublă personalitate, în funcție de ținta găsită.
Povestea se va repeta periodic până când „subiectul” nestatornic va îmbătrâni și nu va mai atrage decât parteneri urâți, cu diferite metehne, total inacceptabili din punctul lui de vedere. În acele momente, va da lecții altora despre cât de bine este să fi singur și să ai libertatea de a face ce îți dorești.

2. Relația din interes.
Astfel de relații se leagă des, în ele fiind vorba despre un interes financiar clar, sau de intenția de a avea parte de o „libertate” artificială și necondiționată, izvorâtă din egoism.
În astfel de relații, nu numai că nu sunt luate în calcul lucrurile normale: vârsta, compatibilitate, educație, etc., ba din contră, astea sunt ignorate și luate în râs atunci când vreun interlocutor curios întreabă pur și simplu „de ce?”.
Aceste relații se leagă numai din interes, cei din jur fiind surprinși de o astfel de alegere (sau nu…).
În astfel de relații apar mereu parteneri în plus, amanți mai potenți sexual, absolut necesari, pentru că rămân în permanență „goluri” nesatisfăcute.
În marea majoritate a cazurilor, astfel de relații se leagă între femei tinere și bărbați în vârstă.
Comparativ, procentul relațiilor care se leagă între bărbați tineri și femei cu mult mai în vârstă este foarte mic.
De fiecare dată când o femeie alege de bună voie un bărbat cu minim 5-7 ani mai în vârstă decât ea, este vorba de o relație din interes (relațiile normale fiind considerate între parteneri cu diferență de vârstă între ei de maxim 3-4 ani).
Bărbatul care alege să intre în astfel de relație, își dorește doar o păpușă, un anume gen de sclavă sexuală, căruia să îi facă cadouri pentru a beneficia de serviciile ei sexuale, un „obiect vorbitor” în fapt.
Femeia în cauză se află în cel puțin una din situațiile de a fi ignorantă, imatură sentimental, neadaptată vieții, cu tendințe clare de a se „prostitua” sau disperată să scape de sărăcie.
Este absolut logic, că niciodată nu poți fi îndrăgostită de „bunicul”, fie el chiar și Moș Crăciun care „zboară” cu un Mercedes, iar motivul libertății este unul fals și total imatur.
Relația în sine este una de conveniență, privită cu rezerve de toată lumea și judecată aspru de societate.
Explicațiile pe motiv de libertate: „El îmi lasă mult timp liber ca să mă dezvolt profesional și mă înțelege mai bine, fiind mai matur” sunt efectiv puerile și mincinoase, mascând adevăratele intenții. De regulă femeile care aleg să fie în relații care le dau libertatea uni partener cu mult mai în vârstă, nu vor să se implice prea mult și să aibă o familie normală. Ele vor o viață relaxată, fiind imature emoțional și cu probleme mari de adaptare la viața normală. În cele mai multe cazuri, acestea preferă un partener care să doarmă în altă cameră, în alt pat… pentru că este totuși greu să miroși „aerele bunicului”. Și în astfel de relații apar inevitabil amanții de rigoare.
Este cu siguranță o relație eșuată de la început.

3. Relația aranjată de familie – căsătoria aranjată.
Din nefericire, încă mai sunt oameni care trăiesc ca acum 1000 de ani, care se căsătoresc cu alți oameni pe care îi aleg familiile lor. Logica alegerii respectivelor familii – arborele genealogic, avere, pile și relații.
Orice alt partener care este adus și prezentat familiei de către „copil”, este respins de familia dominatoare și pusă pe căpătuit.
Explicațiile de gen „proveniență, arbore genealogic, familie bună, pile și relații” sunt doar motive pentru urechile celor din jur. Realitatea este alta, legată pur și simplu de interese financiare și poziție în societate.
Astfel, sunt nenorociți încă oameni pe ideea că „apa și uleiul nu se amestecă niciodată”, independent de voința lor, dar care riscă să fie dezmoșteniți dacă nu ascultă de familie și nu se căsătoresc cu cel ales de aceasta.
Sunt rare cazurile în care copii sunt rebeli și își aleg real drumul în viață alături de omul iubit…
În astfel de relații, fiecare partener va avea un alt partener, un amant, cineva apropiat de suflet, pe post de „pansament”.
Este o relație în care se va trăi mereu „în patru”, o relație în care partenerii vor poza din jenă și rușine în cuplu reușit, iar părinți care au aranjat „afacerea” vor fi cei „blestemați” de către copii astfel nenorociți, pentru că au forțat și condiționat ajungerea la o astfel de situație duplicitară, pentru avere!

4. Relația creată artificial, din teama de singurătate.
Acest tip de relații apar la foarte scurt timp după o despărțire, când partenerul afectat de despărțire își caută un punct de sprijin într-un alt suflet. Tot din teama de singurătate, sunt oameni care își aranjează viitoarea relație încă din timpul „fostei relații” simțind că aceasta se va sfârși. Relația astfel creată va risca oricând să se rupă, dacă noul partener va simți că e folosit. La fel de bine, aceasta poate rezista și se poate împleti foarte frumos, dacă a luat naștere fără un motiv egoist sau laș.
Sunt oameni nefericiți în relațiile lor, care se îndrăgostesc de alții, pur accidental, iar în cazul relațiilor nocive se întâmplă asta foarte des. Moral și logic ar fi ca cel nefericit să pună capăt relației nocive, dar nu toți au puterea să o facă…

Până la urmă, dragii noștri, adevărul iese întotdeauna la suprafață în toate situațiile expuse mai sus.

Finalul acestor relații este unul generat de Indiferență… iar indiferența doare și ucide suflete…

Ridicați capul sus și mergeți mai departe! Nimeni nu merită să sufere, cu atât mai mult cu cât, oriunde în lumea asta mare puteți găsi un om care să vă merite și să vă iubească necondiționat!
Fiți optimiști!

Cu drag!
Marius C.


Autentifica-te in contul tau Creeaza cont nou

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

×
Creeaza cont Ai deja un cont?

 
×
Ai uitat datele de autentificare?
×

Go up